szerző:
hvg.hu

A kerületi kapitányság helyett már a BRFK nyomoz. Farkas Mihály két és fél hónappal ezelőtt tűnt el, a lakást, ahol élt, csak most vizsgálták át.

Farkas Mihályt, a sokak által nagyra tartott, de befutottnak mégsem mondható, meglehetősen szerény körülmények közt élő dzsesszzongoristát november 22-én látták utoljára. Eltűnéséről az egész hazai sajtó beszámolt.

Azóta sem került elő, viszont pár napja kiderítettük és megírtuk, hogy Farkas kenyérgondjai ellenére papíron egy milliárdos forgalmú, az állami közbeszerzéseken is jól teljesítő cégbirodalom tulajdonosa, a lakás viszont, amelyben él, nem az övé. Hanem a cégcsoport meghatározó figurájáé, Fauszt Zoltáné, aki a Farkas Mihály tulajdonolta cégben vezérigazgató.

Fauszt Zoltán lapunknak minderről azt mondta, nincs ebben semmi furcsa, régi ismeretség fűzi Farkas Mihályhoz, akinek cégtulajdonosi múltja már több mint tízéves. Fauszt sajnálja, hogy Farkas eltűnt, de szerinte ennek semmi köze ahhoz, hogy milyen cégei vannak. A kérdésre, hogy a cégek hogyan működnek majd hosszú távon a tulajdonos nélkül, azt mondta, ilyen helyzetekre van megoldás.

Cikkeink megjelenéséig a rendőrség – a lakhely szerinti II. kerületi kapitányság – nem kereste Fauszt Zoltánt, mint ahogy Farkas Mihály más ismerősét és barátját sem. Most ez megváltozhat, mert a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) érdeklődésünkre közölte, hogy már nem a kerületi rendőrséghez tartozik az eljárás, hanem maga, tehát a BRFK végzi a körözést, amelynek keretében vizsgálja az eltűnés körülményeit, megtette a szükséges intézkedéseket, bővebb tájékoztatást viszont nem kíván adni az ügyben.

Más forrásokból viszont megtudtuk, hogy két és fél hónap után csütörtökön átvizsgálták Farkas lakását, DNS-mintákat is vettek, vérfoltokat kerestek. Értesüléseink szerint nem találtak semmi különöset, végül lezárták a lakást.

A II. kerületi lakás bejárata

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!