szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Új honlapot indított a CIB a korábbi években visszavett kereskedelmi és ipari ingatlanai értékesítésére. Az oldalon a CIB Csoport tulajdonában lévő összes eladó ingatlan elérhető,

A CIB leányvállalata, a Recovery Zrt. honlapot indított a nem teljesítő adósaitól visszavett üzlethelyiségek, szállodák, vendéglátóhelyek, fejlesztési, ipari vagy irodaépületek, illetve lakóépületek értékesítésére. A recovery-ingatlan.hu címen elérhető oldalon értékesítésre kínált ingatlanok összértéke eléri a 210 millió eurót (kb. 65 milliárd forint).

Az új honlap elsődleges célja az érdeklődők egyszerű, gyors és hiteles informálása. Az érdeklődők információkat kaphatnak az ingatlan területéről, méretéről, az ingatlan eredeti funkciójáról és a hasznosítás lehetőségeiről, az övezeti besorolásról, beépíthetőségről, a bérlői információkról vagy az ingatlan eladási áráról.

A bankok évek óta nem tudnak szabadulni a 2008-as válság miatt besült projekthiteleiktől. A Magyar Nemzeti Bank a helyzet megoldására hozta létre a Mark Zrt.-t, amely egyedi megállapodások alapján átveheti a megfeneklett projekthiteleket, ha a bankok nem tudják értékesíteni a piacon.