szerző:
hvg.hu

A friss Magyar Közlöny végén, egy rövid kormányhatározatban döntöttek arról, hogy a Miniszterelnökség kabinetirodája két tételben összesen mintegy 6,5 milliárd forint pluszpénzt kap a tavalyi költségvetési maradványokból. Arról a határozat nem tesz említést, hogy mire fel kapja ezt az összeget a kabinetiroda.

A Magyar Közlöny (2016.14.szám) utolsó oldalán olvasható a 1022/2016. (II. 8.) Kormányhatározat. Ebben az áll, hogy "a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból történő előirányzat-átcsoportosításról és a 2015. évi költségvetési maradványok egy részének felhasználásáról" döntve a kormány úgy döntött, hogy 2,4029 milliárd forintot, ami a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnál fel nem használt összeg, átcsoportosítja a rendkívüli kormányzati intézkedésekhez – amelynek elszámolásáért a miniszterelnök kabinetfőnökét (Rogán Antalt) teszi felelőssé.

Ugyancsak Rogán felügyeli annak a 4,028.270 milliárd forintnak a sorsát, mely tavaly a saját "kasszában" maradt. E "kötelezettségvállalással nem terhelt költségvetési maradvány" – az egyszerűség kedvéért helyben marad: "változatlan célú" további felhasználásra.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!