szerző:
MTI

Miután Lázár a múlt héten belengette, hogy egyszerűsíteni fogják az adózást, az NGM közölte, április végére dolgozzák ki erről a törvénytervezetet.

A gazdasági tárca 2016. április 30-ig elkészíti és benyújtja a kormánynak az adózás rendjéről szóló új törvénytervezetet, jelenleg ezen dolgozik az érintettek bevonásával - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI érdeklődésére.

Az MTI azt követően kereste meg a szaktárcát, hogy Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter arról beszélt, hogy ma Magyarországon egy átlag magyar vállalkozásnak 277 munkaórára van szüksége évente, hogy adókötelezettségeit teljesítse. 

"Fordulópont jött el a magyar adórendszerben, olyan adóhatóságot alakítunk ki, amely tevőlegesen segíti a magyar gazdaság fejlődését. Az adóhivatalnak partnerként kell támogatnia a vállalatokat, vállalkozásokat és a magánszemélyeket, hogy minél egyszerűbben, gyorsabban, könnyebben tehessenek eleget adófizetési kötelezettségüknek. Ehhez az új modellhez új eljárási szabályokra van szükség" - fejtette ki az NGM.

A szaktárca közölte: többek között adótanácsadó cégek és különféle szervezetek bevonásával dolgoznak a törvénytervezeten. Olyan ügyfélbarát adózási rendszert szeretnének kialakítani, amely gyorsabb az eddigieknél, és kevesebb adminisztrációs terhet ró az emberekre és a vállalkozásokra.