szerző:
MTI

A várt növekedés helyett csökkent az ipari termelés Németországban decemberben az előző hónaphoz képest.

A szezonálisan, az ár- és naptári hatással kiigazított adatok szerint 1,2 százalékkal esett vissza az ipari termelés havi szinten – közölte a német statisztikai hivatal (Destatis) kedden. Ez 2014 augusztusa óta a legnagyobb mértékű csökkenés volt.

Tavaly novemberben szerényebb, 0,1 százalékos csökkenést regisztráltak, míg októberben 0,5 százalékos növekedést. Az elemzők 0,4 százalékos havi növekedésre számítottak decemberre.

Decemberben a feldolgozóipari termelés 1,1 százalékkal, az energiatermelés 3 százalékkal, a fogyasztási cikkek termelése 1,4 százalékkal, az építőipari termelés pedig 0,2 százalékkal csökkent.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!