szerző:
hvg.hu

Cáfolta Brigitte Violier a Bilan című svájci pénzügyi hetilap értesülését, miszerint férje a pénzügyi nehézségek miatt vetett volna véget életének.

A világ egyik legjobb – három Michelin-csillagos – séfjének tartott Benoit Violier francia-svájci mesterszakács özvegye szerint nincs magyarázat arra, hogy férje miért követhetett el öngyilkosságot. A svájci Bian hetilap szerint számottevő pénzügyi nehézségei voltak a crissier-i l'Hotel de Ville Étterem vezetőjének, miután egy borkereskedelmi csalás áldozata lett – ezt azonban az özvegy teljesen alaptalannak tartja.

©

A lap szerint a csalás áldozatai között Violier mellett olyan más neves szakácsok találhatók, mint Frédy Girardet vagy Philip Rochat, állítólag Violier éttermét 800 ezer és kétmillió svájci frank közötti kár érhette. A férfit a lakásán találták meg január 31-én, a rendőrségi jelentés szerint lőfegyver okozta a halálát, az előzetes vizsgálatok szerint maga húzta meg a ravaszt, de tovább folyik a nyomozás. A férfi nem hagyott hátra búcsúlevelet családja számára.