szerző:
hvg.hu

Csak 400 kilométer Budapestről.

Egy szlovén kisváros kitalálta, hogyan tudna sok turistát vonzani: komolyan elkezdték tervezni egy sörszökőkút építését.

Zalec Budapesttől 400 kilométerre fekszik, Celje mellett, és egyik fő gazdasági profilja a sörárpa termesztése. A BBC beszámolója szerint egyelőre nincs határideje a projektnek, de ha a szökőkút megnyílik, akkor a tervek szerint különféle szlovén söröket áraszt majd magából, és 6 euróért (durván 1900 forintért) lehet majd három háromdecis italt csapolni belőle. Ezért a pénzért jár a háromdecis egyedi söröskorsó is.

Zalec temploma.
©

A szökőkút építésére várhatóan 170 ezer eurót (átszámolva 52,8 millió forintot) költ majd az önkormányzat, ez azonban csak a költségek fele, a másik 50 százalékot magánadományokból tervezik beszerezni. A polgármestert elég sokan támadták azzal, hogy elherdálja a pénzt, az önkormányzati képviselők egy része megpróbálta leszavaztatni a projektet, de nem jártak sikerrel.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!