szerző:
hvg.hu

Csak 400 kilométer Budapestről.

Egy szlovén kisváros kitalálta, hogyan tudna sok turistát vonzani: komolyan elkezdték tervezni egy sörszökőkút építését.

Zalec Budapesttől 400 kilométerre fekszik, Celje mellett, és egyik fő gazdasági profilja a sörárpa termesztése. A BBC beszámolója szerint egyelőre nincs határideje a projektnek, de ha a szökőkút megnyílik, akkor a tervek szerint különféle szlovén söröket áraszt majd magából, és 6 euróért (durván 1900 forintért) lehet majd három háromdecis italt csapolni belőle. Ezért a pénzért jár a háromdecis egyedi söröskorsó is.

Zalec temploma.
©

A szökőkút építésére várhatóan 170 ezer eurót (átszámolva 52,8 millió forintot) költ majd az önkormányzat, ez azonban csak a költségek fele, a másik 50 százalékot magánadományokból tervezik beszerezni. A polgármestert elég sokan támadták azzal, hogy elherdálja a pénzt, az önkormányzati képviselők egy része megpróbálta leszavaztatni a projektet, de nem jártak sikerrel.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!