szerző:
hvg.hu

Már csak hétfőig lehet jelentkezni a nyilvántartásba.

Jövő hétfőig, azaz február 15-én éjfélig adhatják postára a Kárrendezési Alap részére a kárrendezés iránti kérelmüket azok a Quaestor- és Hungária-kötvényes károsultak, akik korábban még nem adták be igényüket, illetve azok a Quaestor-kötvényes károsultak, akik korábban nem, vagy nem határidőben nyújtották be kérelmüket. A határidő jogvesztő, ezért annak elmulasztása esetén nincs lehetőség a kérelmek pótlására.

2016. január 1-től lehet új kérelmeket benyújtani, a Kárrendezési Alap eddig összesen 293 Quaestor-károsult és 331 Hungária-károsult által beadott új kérelmet vett nyilvántartásba. A Quaestor-károsultak Kárrendezési Alapjától átvettekkel együtt így összesen 32 ezer 395  igény vár elbírálásra. Az Alapnál további 350-400 kérelem beadására számítanak február 15-ig.

©

A Kárrendezési Alap 2016. március 31-ig vizsgálja meg a benyújtott kérelmek jogosságát, és állapítja meg a kárrendezés összegét. A jogosultakat az Alap értesíti a kárrendezés összegéről és a kifizetés részleteiről.

A kárrendezés összegének meghatározásakor legfeljebb 30 millió forintot lehet alapul venni, amelyből le kell vonni a kibocsátó kötvényein 2008. január 1. óta elért hozam összegét. Ha a hozam levonása után 3 millió forint feletti összeg marad, akkor a 3 millió feletti összegből lejön 11 százalék, majd a Beva által korábban kifizetett kártalanítási összeg. Ha a hozam levonása után 3 millió forint alatti összeg marad, akkor kizárólag a Beva által kártalanításként kifizetett összeget vonják le.

A kárrendezési kérelem bejelentésére szolgáló űrlap erről a linkről tölthető le.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!