szerző:
hvg.hu

A rendkívüli kormányzati intézkedésekből csípték le az összeget.

A Portfolio beszámolója szerint a kormány döntött arról, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejezet alatt létrehozza a 2024. évi olimpiai pályázat finanszírozása alcímet, és ezzel együtt 3,3 milliárd forintot csoportosított át erre a célra.

Az összeget a rendkívüli kormányzati intézkedések előirányzat terhére helyezték át.

A kabinet alaposan rápörgött az olimpia előkészítésére, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kedden nyújtotta be azt a törvénymódosító javaslatot, amely szerint adókedvezményt kapnának azok a gazdasági társaságok, amelyek támogatják Budapest olimpiai pályázatát.

A javaslat szerint a cégek a fővárosi önkormányzat és a Magyar Olimpiai Bizottság által alapított zártkörűen működő nonprofit részvénytársaságot támogathatnák a kedvezményért cserébe.

 

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!