szerző:
hvg.hu

Egy Varga Mihály által beadott törvénymódosító javaslat adókedvezményt adna azoknak a cégeknek, amelyek pénzzel támogatnák a budapesti olimpiai pályázatot.

Adókedvezménnyel kedveskedne a kormány azoknak a gazdasági társaságoknak, akik támogatnák Budapest 2024-es olimpiai pályázatát – derül ki egy Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter által kedden benyújtott törvénymódosító javaslatból.

A javaslat szerint azok a cégek, amelyek üzleti eredményükből támogatják az olimpiai pályázatot elkészítő, a fővárosi önkormányzat és a Magyar Olimpiai Bizottság által alapított zártkörűen működő nonprofit részvénytársaságot, azok társasági adókedvezményt érvényesíthetnének.

©

Az adókedvezményt egy támogatási igazolás alapján lehetne igénybe venni, ezt az igazolást pedig az olimpiai pályázat lebonyolításáért felelős társaság adná ki. Az adókedvezményt a társasági adó rendszerében vezetnék be.

A javaslat szerint az olimpiai pályázatot kezelő társaság legfeljebb 19 milliárd forintról adhat ki igazolásokat cégeknek, de ha a pályázatra összegyűlt pénzt mégsem használnák fel 2017 év végéig, akkor átvezetnék a költségvetésbe.

Az új adókedvezményhez a társasági adóról és osztalékadóról szóló törvényt, illetve a sporttörvényt is módosítanák a javaslattal.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!