szerző:
hvg.hu

Kiszáll tanácsadó cégéből és nem zárja ki maradék működő vagyoneleme, a Motim eladását sem – mondta Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke a Figyelőnek adott interjújában.

Megválik tanácsadó cégétől, az Altus Portfoliótól Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke. A Figyelőnek adott interjúban azt mondta, a következő hetekben átadja a részvényeket feleségének, Dobrev Klárának, ő pedig partnerként bevonja a munkatársait.

A lap felidézte, hogy Gyurcsány Ferenc a közelmúltban egy másik érdekeltségét is eladta, a Béta-Roll nevű cégért bő 900 milliót kaptak. "Nincs ellenemre, hogy eladtuk, és nem lenne ellenemre, ha a Motimot is eladnánk" – fogalmazott a pártelnök.

"Jobb az, ha az aktív politikusnak nincs működő vállalkozása, ez tisztább helyzetet jelent. Még úgy is, hogy a mi érdekeltségeink soha nem indultak pályázatokon, nem vettek részt közbeszerzéseken" – tette hozzá.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!