szerző:
MTI/hvg.hu

Több mint 600 étterem csatlakozott a mai torkos csütörtökhöz, de változás, hogy alkoholos italokra már nem kell 50 százalékos kedvezményt adniuk a részt vevő vendéglátóhelyeknek.

Rengeteg étterem csatlakozott idén is (itt a kereshető lista) a torkos csütörtökhöz, amelyet ma tartanak. Ez az az akció, amelyben féláron lehet fogyasztani az éttermekben egy napig.

Faragó Péter, az Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója szerint a rendezvény során együttműködnek a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósággal (NFH), hogy a vendégek és a vendéglátóhelyek elégedettsége a lehető legmagasabb legyen.

Az idei újdonságok között említette a megújult arculat mellett, hogy a vendéglátóhelyeknek nem kötelező az alkoholtartalmú italokra 50 százalékos kedvezményt adni, minden másra azonban továbbra is 50 százalékos kedvezményt kell nyújtaniuk.

©

A torkos csütörtököt először 2006-ban rendezte meg az MT Zrt., amely szerint az akció alatt az éttermek 95 százaléka az évszakhoz képest kedvezőbb vendégforgalmat ért el.

Az 50 százalékos kedvezmény ellenére a felmérésben részt vevők 87,3 százalékánál a bevétel is kedvezőbben alakult. Tavaly több mint 110 ezer vendég torkoskodott ezen a napon a csatlakozott éttermekben – tette hozzá a társaság.