szerző:
MTI

Csaknem 190 milliárd forinttal nőtt a lakossági állampapír-állomány januárban – közölte az Államadósság-kezelő Központ (ÁKK).

A forintban kibocsátott lakossági állampapírok teljes mennyisége januárban 3707 milliárd forintra nőtt – jelentette az ÁKK csütörtökön.

Az euróban denominált lakossági államkötvénnyel, a prémium euró magyar államkötvénnyel együtt a teljes mennyiség elérte a 4276,2 milliárd forintot, ezáltal a lakossági állampapírok részaránya 17 százalékra emelkedett a központi költségvetés adósságában – tették hozzá. A tájékoztatás szerint kamatozó kincstárjegyből januárban 98,2 milliárd forintot jegyeztek.

A féléves kincstárjegyet 2015. november közepe óta a kincstár mellett több bank is forgalmazza, ennek eredményeként összesen 45,8 milliárd forint összegben értékesítettek belőle. A prémium magyar államkötvény állománya 38 milliárd forinttal nőtt januárban, a bónusz magyar államkötvény állománya pedig 1,1 milliárd forinttal, 455,2 milliárd forintra növekedett az év első hónapjában.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!