szerző:
hvg.hu

Pezsgővel koccintottak az RTL Klubnál, miután kiderült, hogy Szalai Vivient, a Story főszerkesztőjét nevezték ki hírigazgatónak a TV2-nél – állította a Bors. Az RTL Klub a Facebookon reagált.

Szalai Vivien kinevezését a konkurenciánál állítólag sokkal nagyobb örömmel fogadták, mint a TV2-nél – jelentette a Bors.

A lap szerint a bejelentés napján egy kisebb ünnepséget is tartottak az RTL vezető munkatársai, amihez a közeli benzinkútról szereztek jó pár üveg pezsgőt. A Bors meg nem nevezett forrása szerint utoljára talán akkor volt ilyen jó a hangulat az RTL-székházban, amikor a ValóVilág először lenyomta a Big Brothert.

    Az Origo szerint az RTL Klubnál azért ünnepelhettek, mert bizonyára úgy vélik, a Szalai Vivien-féle Tények nem lesz versenyképes az RTL Híradóval szemben. A portál szerint a múlt héten az RTL Híradó a legerősebb estéjén 1 millió 37 ezer nézőt vonzott, a Tények 827 ezret hozott legjobb adásával.
©
Az RTL Klub az állítólagos pezsgőzésről
Az RTL Klub egy Facebook-bejegyzéssel reagált a Bors cikkének állításaira. Ebben úgy fogalmaztak: "Annyi pezsgőt küldünk a Bors munkatársainak, ahány pezsgő elfogyott nálunk a cikkük szerint Kökény-Szalai Vivien kinevezésének hírére. Egészségetekre!"

A TV2 kedden jelentette be, hogy Szalai Vivien bulvárkönyv-szerzőt, a Story magazin főszerkesztőjét nevezték ki az Andy Vajna által megvásárolt csatorna hírigazgatójának. Azurák Csaba, az eddigi hírfőnök egy esti napi háttérműsorral vigasztalódhat.

Szalai Vivien a Színes Bulvár Lap, majd új nevén Bors munkatársa volt 2003 és 2011 között, majd Ómolnár Miklós főszerkesztő áthozta a Story magazinhoz, hogy aztán Szalai 2014-ben a helyére ülhessen. Hírigazgatóként nincs releváns szakmai tapasztalata, de írt könyvet luxusprostituáltakról, Stohl Andrásról, dubajozásról és Zuschlag János történetéről is.

A frissen kinevezett hírigazgató korábban együtt fotózkodott Rogán Cecíliával és Kaminsky Fannival, Orbán Viktor honlapjának szerkesztőjével, Habony Árpád volt feleségével. A fényképet Kaminsky nyilvános Facebook-oldalán találtuk.

©

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!