szerző:
hvg.hu

Éveken át jogosulatlanul gyártotta a Traubisoda feliratú italokat az amerikai Moses és Salamon Berkowitz cége – döntött a bíróság a Magyar Nemzet beszámolója szerint.

A másodfokon eljáró veszprémi törvényszék szerint éveken át jogosulatlanul gyártott Traubi és Traubisoda néven üdítőitalt Moses Berkowitz és Salamon Berkowitz, ezért társtettesként, folytatólagosan elkövetett áru hamis megjelölése és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt bűnösnek mondta ki a két férfit – írja a Magyar Nemzet pénteki száma.

A bíróság tájékoztatása szerint a másodfokon eljáró törvényszék jogerős ítéletében „Salamon B.”-t másfél millió, „Moses B.”-t pedig 750 ezer forintos pénzbírsággal sújtotta, ezenfelül a két amerikai férfi családi cégét, a felszámolás alatt álló Tra-Üdi Zrt.-t mint jogi személyt 15 millió forintra büntették – írja a napilap.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!