szerző:
hvg.hu

Tíz forint körüli mértékben csökkenhet a benzin és a gázolaj ára - ha a Mol átadná teljes mértékben azt, hogy olcsóbb lett a nyersanyag.

Ha egy az egyben átadná a Mol az autósoknak az alapanyag áresését, akkor szokatlanul nagy mértékben kellene hogy csökkenjenek az árak a benzinkutakon szerdán.

A Portfolio azt írja, hogy az olaj dollárban mért ára is esett a héten, ráadásul a forint erősödött is a dollárhoz képest. Így összességében a benzin forintban mért ára a nemzetközi piacokon 9 százalékkal esett, a gázolajé 6 százalékkal mérséklődött.

Ha ez alapján hozná meg döntését a Mol, akkor hétfőn azt kellene bejelentenie, hogy a hét közepétől a benzin literenként 8-12, a gázolaj 9-12 forinttal lenne olcsóbb. De a Mol inkább szét szokta teríteni a nyersanyag árváltozását, így elképzelhető egy ennél moderáltabb áresés, vetíti előre a portál.

Legutóbb most pénteken változott a benzin ára, 6 forinttal lett olcsóbb, ezzel elértük a 300 forintos literenkénti benzinárat. A gázolaj árát akkor nem módosította az olajcég.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!