szerző:
hvg.hu

Az Együtt arra kíváncsi, hogy a vízközműcégek mennyit hagytak ott reklámra a Fidesz-közeli vállalkozónál, miközben folyamatosak az elbocsátások.

Mennyivel tömték ki Kuna Tibor zsebét?

- erre kíváncsiak az Együttnél, ezért közérdekű adatigényléseket adott be a kis ellenzéki párt. Azt szeretnék megtudni, milyen és mekkora összegű megbízásokat kaptak Kuna Tibor, cégei a víziközműcégeken keresztül az államtól.

A Fidesz-frakció korábbi kabinettitkárát nemes egyszerűséggel "korrupt fideszes vállalkozónak" nevezi a párt sajtóközleménye és azért érdeklődnek éppen egyben az ügyben, mert miközben cirka 100 alkalmazottat rúgtak ki februárban a víziközművállalatoktól, addig Kuna az elmúlt hetekben 50 millió forintnyi megbízást kapott ugyaninnen.

Kuna Tibor cégei, a Trinity Communications Kft. és a Young and Partners Kft. 2010 óta a kormány nagy kedvencei közé tartoznak és sorra nyerik a kommunikációs és rendezvényszervezési pályázatokat.

Legutóbb a klímacsúcs alatt Paks II.-t népszerűsítő kampányból csurrant-cseppent Kunának. De az igazi kaszálás a Nemzeti Kommunikációs Hivatal 25 milliárd forintos gigatenderének behúzása volt, amin Rogán Antal Pasa parki szomszédjával, Csetényi Csabával kénytelen osztozkodni.