szerző:
hvg.hu

Miközben Moszkva két kézzel szórja a pénzt, a bevételei nagyon megcsappantak.

A krími félsziget elfoglalása miatt bevezetett gazdasági szankciók miatt Oroszország 5,9 milliárd euróval kevesebb értékben kereskedett Kelet-Európával, adja hírül a 444 a FT alapján. Mindemellett a zuhanó olajár is sújtotta az orosz gazdaságot, amely miatt már az alapvető tartalékait kell felhasználja Vlagyimir Putyin. A kiadások pedig nem csökkennek, a szíriai háborúban is egyre nagyobb erőkkel száll be Moszkva. Ráadásul az idén még a tavalyihoz képest is alacsonyabb olajárral számolnak az orosz szakértők. Putyin eurokötvény kibocsátásával foltozná be az egyre nagyobb költségvetési lyukat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!