szerző:
hvg.hu

Változtatásokat tervez a kormány a Széchenyi-pihenőkártya működését szabályozó rendeletben. A megmaradó összegek a turizmus büdzséjét gazdagíthatják.

Tegnap jelent meg a kormany.hu oldalon az a rendelettervezet, mely a Széchenyi-pihenőkártya kormányrendeletének módosításáról szól. A tervezet az alábbi lehetséges változásokat tartalmazza:

1. "A fel nem használt elektronikus utalványok lejártnak minősülnek, amelyek ellenértéke – a munkáltató nyilatkozata szerint – a munkáltatót vagy a központi költségvetés Turisztikai célelőirányzatát illeti meg." Ez korábban így szólt: "A fel nem használt elektronikus utalványok lejártnak minősülnek, amelyek ellenértékét az intézménynek vissza kell fizetnie a munkáltatónak vagy jogutódjának az elektronikus utalvány lejárata évének június 30. napjáig kivéve, ha a munkáltató jogutód nélkül megszűnt.

Eszerint, ha április 30-ig úgy nyilatkozna a munkáltató, hogy neki utalja vissza a kártyakibocsátó az általa feltöltött, de a lejáratig a munkatársak által el nem költött egyenleget, akkor a jelenlegi rend szerint kapja majd vissza ezt. Ha nem tenne nyilatkozatot, vagy úgy nyilatkozna, hogy ezt az összeget a központi költségvetésbe küldi, akkor a lejáró egyenleg a központi költségvetés Turisztikai célelőirányzatához kerülne – írja Fata László, cafeteria-szakértő.

2. A kártyák lejárati ideje 3 évről 5 évre növekedne.

3. A lejáró kártyák pótlásának díja nem haladhatná meg az 500 forintot.

Ezek persze most még tervek, így korántsem biztos, hogy pont ez kerül majd be a végleges jogszabályba.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!