szerző:
hvg.hu

Be volt lőve, de hajnalban a villa nyelével ettől még kirabolta volna a Baross utcai dohányboltot. A rablási kísérlet kudarcot vallott, de ettől még az elkövető kaphat akár 8 évet is.

A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség rablás bűntett kísérlete miatt vádiratot nyújtott be egy 25 éves férfival szemben, aki a vád szerint tavaly júniusban egy villával próbált meg kirabolni egy budapesti trafikot. A Fővárosi Főügyézség sajtóközleményében az áll, hogy a vádirat szerint a férfi  2015. június 1-jén, a kora reggeli órákban, kábítószertől befolyásolt állapotban bement a VIII. kerület, Baross utcai dohányboltba azért, hogy a bevételt megszerezze. 

A vádlott először cigarettát kért az üzlet eladójától, aki ezért a vádlottnak hátat fordítva a polcok felé fordul, a férfi pedig ezalatt elővett a ruházatából egy villát. Amikor az eladó visszafordult a pult felé, a vádlott a villával fenyegetve az aznapi bevételt követelte úgy, hogy a villa nyelét előrefelé tartva olyan hatást keltett, mintha kés lenne nála. Az eladó megrémült a vádlott kezében tartott fém tárgytól és közölte vele, hogy korán reggel csak kevés pénz van a kasszában, a vádlott azonban továbbra is pénzt követelt. A sértett eközben észlelte, hogy az elkövető valójában nem kést tart a kezében, és ekkor megnyomta a helyiségbe szerelt riasztó gombját. A támadó ekkor elmenekült. 

Az ügyészség szerint a cselekménnyel veszélyeztetett érték 40 ezer forint volt, a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő férfire azonban, mivel a rablási kísérlet mellettmás bűncselekményeket is elkövethetett, 2-8 év szabadságveszést várhat.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!