szerző:
hvg.hu

Nem elég, hogy az alapelv szerint visszajáró összeg járulékait lenyelik, a visszautalt pénzt pedig megadóztatják, most a kormánynak az a mentő ötlete támadt, hogy a cégek felajánlhatnák az egészet a gazdasági minisztériumnak.

A Széchenyi-pihenőkártyákon (SZÉP-kártya) az elmúlt években már 2,5 milliárd forint olyan összeg halmozódott fel, amit a kedvezményezett munkavállalók bár megkaptak a cafeteria keretében, de valamilyen okból nem használtak fel az utolsó utáni határidőig. Így ez a pénz a munkáltatónak visszajárna. Ami persze nem olyan egyszerű dolog – írja a napi.hu. Azért nem, mert a helyzet gyakorlatilag az, hogy ha a munkáltatóknak vissza is utalja az állam a támogatást, annak befizetett közterheit már nem kaphatják vissza. Sőt, a nekik visszautalt összeget – a cégnél mint bevételnövelő tényezőt – meg is adóztatja az állam.

A kormány szerint ezen változtatni kell. És szerintük az a legjobb megoldás, ha egy csapással megnyitják a lehetőséget arra, hogy a teljes visszajáró összeg az államhoz kerülhessen.

Legalábbis ez olvasható ki a kormányportálon megjelent tervezetből, mely szerint ezután a cégek fölajánlhatnák a "belföldi turizmus élénkítésre" a beragadt összeget, és azt így az NGM turisztikai célelőirányzataihoz csapnák.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!