szerző:
hvg.hu

Osztódással szaporodnak a budapesti kultikus vendéglátóhelyek. Hamarosan a hamburgereiről híres Zing, a Montenegrói Gurman és a halkonyhát újraértelmező budai Nemo indít újabb egységet.

Egyre-másra nyitják önmaguk megtöbbszöröződését a pesti belvárosban a menő budapesti vendéglátóhelyek, a világbajnok hamburgereivel betört Zing második egysége – ami már nem a hamburgerekre helyezi a hangsúlyt – a banknegyedben nyílik. A Montenegrói Gurman új egységéből szinte rálátni majd a Bazilikára, és itt próbálkozik egy budai, lassan-lassan kulthelynek mondható halas is – írja a Dinig Guide.

A pesti Nemo ennél elegánsabb lesz
©

A budai Nemo tulajdonosai már jó ideje gondolkoznak a terjeszkedésen, de mindig valami miatt elmaradt a dolog. Ha minden jól alakul, ennek a halogatásnak lesz vége márciusban, amikor is egy régi, századfordulós épületben, az Október 6. utcában megnyit a pesti Nemo.

Első egységükben, a Lövőház utcában sűrűn kísérleteznek a fish&chipsnél, meg a halburgernél komolyabb fogásokkal, borvacsorájuk lassan a tizedik felvonáshoz érkezik. Ezt az irányvonalat szeretnék jobban megnyomni Pesten. „Sokkal nagyobb lesz a helyiség, exkluzívabb, elegánsabb, úgymond »upgrade«-je a budai Nemónak, a borvacsoráknak, egyéb rendezvényeknek egy különteremmel” – árulta el Hole Viktor tulajdonos.