szerző:
hvg.hu

Megtört a jég: itt az első magyar fizetős hírszájt, Veszprém megye történéseiről mostantól csak napi 50 forintos díj ellenében lehet olvasni a PLT híroldalán. A magyar webes piacon ez a kezdeményezés hatalmas újdonságnak számít.

Olyat lépett a PLT Online, amilyen még nem volt a magyar internetes média történetében: fizetőssé tette egyik híroldalát. Február eleje óta csak díj ellenében tekinthetők meg a veol.hu online tartalmai. A Pannon Lapok Társaságának (PLT) Veszprém megyei hírportálján bármelyik cikkre kattintva egy fizetésre ösztönző oldalba botlik az olvasó – írja az mmonline.hu. A „VEOL Prémium” nevet viselő szolgáltatásért 30 napra 1490 forintot kérnek. Ezért nemcsak a hírsite cikkeit, hanem a megyei napilap digitális változatát és egy digitális szakácskönyvet is kapnak az előfizetők.

Jelenleg valószínűleg csak tesztelik a fizetős megoldást, a PLT többi megyei napilapjához tartozó Fejér, Vas és Zala megyei hírsite-ok cikkei ugyanis még díjfizetés nélkül elérhetők.
 
A fizetőssé tétel miatt a veol.hu látogatottsági adataiban nem látszik drámai zuhanás. A dkt.hu-n található adatok szerint a híroldal január utolsó hetében 78 ezer, február első hetében 57 ezer, az elmúlt héten pedig 60 ezer egyedi látogatót ért el.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!