szerző:
hvg.hu

Új vevőként azonban nem kapunk alacsonyabb árat.

A Mehr hírügynökség szerint Magyarország az egyik olyan állam, amellyel Irán tárgyalásokat folytat a jövőbeni olajvásárlásokról. Az egyeztetések az olasz Saras cégen keresztül folynak. Az iráni olajminiszter helyettese azonban cáfolta azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint a potenciális új vevők árengedményt kaphatnak. „Irán a hivatalos OPEC árakon szállítja az olajat, és nincs lehetőség árengedményre” – szögezte le a miniszterhelyettes. Korábban ugyanis szóba került, hogy Irán még a szaúdi árak alá is kínálna.

Teherán a Sarason keresztül már megállapodott többek között a francia Totallal és orosz, illetve spanyol finomítókkal is. Az ország a szankciók eltörlése utáni hónapban 400 ezer hordóra emelte a kitermelését.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!