szerző:
hvg.hu

Feltöltötte az induláshoz szükséges létszámot az amerikai hangtechnikagyártó cég, és megtörtént a profi munkaerő-közvetítő által kiválasztott munkatársak felkészítése, képzése is – értesült a bama.hu. Ha minden igaz, Madonna legújabb turnéjának koncertcuccát is Pécsen rakták össze.

Bár hivatalos avatóünnepséget még nem tartottak, a bama.hu úgy értesült, hogy már teljes értékű termelőmunka folyik az amerikai Harman hangtechnika gyártó cég pécsi gyárában. Az előzetes hírek szerint a társaság mintegy 200–300 fő alkalmazását tervezte első lépcsőben, és a szükséges létszámot annak ellenére nehéz volt feltölteni, hogy az Elcoteq után ezrével maradtak munka nélkül dolgozók a megyében.

A lap úgy értesült, hogy a gyártás megkezdése igazi világhírességhez kapcsolódik, ugyanis a belső körökből származó információ szerint a popsztár Madonna legújabb koncertturnéjának felszerelését is a pécsi gyárban állították össze.

©

A Harman három és fél milliárd forintos barnamezős beruházás keretében érkezett Pécsre, az Elcoteq Szilva utcai gyártelepére. A hírek szerint a pécsi gyár első körben kihangosításhoz szükséges keverőpultokat és azokhoz kapcsolódó eszközöket gyárt, ezért elsősorban hangtechnikusokat, mérnököket és technikusokat kerestek. A magasan kvalifikált szakemberek mellett az indulástól további 280–300, a gyártásban részt vevő dolgozót kerestek és választottak ki, a létszám felfutását fokozatosan tervezik. Felmerült az is, hogy a Harman a későbbiekben Pécsre összpontosítaná európai gyártóegységeit.

A város 150 millió forint támogatást szavazott meg az amerikai hangtechnikagyártó cégnek.