szerző:
hvg.hu

A magyar kormány számára jól láthatóan kiemelt prioritást élvez Gyurcsány Ferenc csesztetése – nagyjából bármivel szemben. Most éppen egy olyan projektet szabotált, amin a pénzosztást is befolyásolja majd. Csak azért, mert az Altus is tagja a projektet menedzselő konzorciumnak.

Csak Magyarország véleménye fog hiányozni abból a felméréséből, amit az Európai Bizottság megbízásából egy 11 tagú nemzetközi csapat végzett és ami a pénzosztást is befolyásolja majd – írja a vs.hu. Pusztán csak azért, mert az Altus csinálta a munkát, az államigazgatás pedig nem áll szóba Gyurcsány feleségének cégével.

A felmérés keretében arra volt (lett volna) kíváncsi az EB, hogy miként folyik az uniós pénzosztási folyamat, és min kellene változtatni, hogy a tagállamoknak még jobb legyen? Magyarán mindez úgy hangzik, hogy az uniós kohéziós politikáról, az európai strukturális és befektetési alapok fejlesztéséről készítettek átfogó összegzést és értékelést. A projekt tehát nem a magyar kormány munkájáról, még csak nem is a tagállamokról szól. Dobrev Klára, az Altus vezére szerint arra kíváncsiak Brüsszelben, kell-e változtatni az úgynevezett kohéziós politikán, ebben a ciklusban ugyanis már hatékonyság a fő szempont.

Az Altus vezette FWC konzorcium az operatív programok tervezésével kapcsolatos kérdőívekre és online interjúkérésekre várt választ a programok vezetőitől. Az illetékes programvezető egy linket kapott, ezen volt a kérdőív, amivel legfeljebb háromnegyed órát kellett tölteni. Az összegzés elkészítésében csak a magyar kormány nem működött közre. Magyar részről nem kaptak választ a kérdőívekre, és nem jöttek létre az interjúk sem. Az Altus annyit tud, hogy a kérdőívet tartalmazó személyes linket, amit egy adatbázis generált, mindegyik magyar vezető megnyitotta, de csak egyikük töltötte ki és küldte el.

A kormány az Altusszal nem kommunikált, nem válaszoltak egyik levelükre se. Dobrev szerint nekik semmilyen kárt nem okozott ezzel a magyar kormány, csak önmagának.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!