szerző:
hvg.hu

Hajdúböszörményben megnyílt Magyarország legnagyobb Reál üzlete, a beruházás értéke 900 millió forint. A beruházáshoz az OTP Bank a Növekedési Hitelprogram keretében nyújtott finanszírozást, az üzletben 40 új munkahely jön létre. Az 1200 négyzetméteres üzletközpont 20 ezer különböző áruval, a régió legnagyobb napicikk-választékával, látványpékséggel és melegkonyhával várja vásárlóit.

  • 900 millió forint összértékű helyben hasznosuló beruházás,
  • 1200 négyzetméteres nettó kiskereskedelmi terület,
  • 40 új munkahely,
  • 20 000 árucikk, helyi és régiós kínálat.

Ezek a fő számai a Reál-hálózat legújabb és legnagyobb egységének. Az Alaszka Kft., a Reál Hungária Kft. egyik alapítója, érdekeltségein keresztül országosan 29 Reál üzlet tulajdonosa közel egy évig tartó zöldmezős beruházás eredményeként ma nyitotta meg az ország legnagyobb, kategóriateremtő Reál üzletközpontját Hajdúböszörményben.

A 900 millió forint összértékű beruházáshoz az OTP Bank a Növekedési Hitel Programból nyújtott finanszírozást. Az építkezés során közel 300 embernek biztosított munkát a kivitelező, míg a ma megnyitott Reál-üzletben 40 új munkahely jön létre.

A Hajdúböszörmény szívében található Méliusz Üzletközpont, melynek helyén eredetileg polgári lakások, majd bútor- és horgászbolt állt, a város emblematikus épülete. Ezért az újjáépítéssel az épület homlokzatát eredeti formájában állították helyre Péter Zoltán helyi építesz tervei alapján. A bevásárlóközpontot különleges formájú üvegkupola, az egyedi belsőépítészeti megoldások, mennyezeti és látványelemek, egy teljesen speciális polcrendszer és az exkluzív borsarok teszi egyedülállóvá a hazai Reál-üzletek között. A Méliusz Üzletházban az 1200 négyzetméteres Reál üzlet mellett négy, egyenként 100 négyzetméteres üzlethelyiséget is kialakítottak, amelyekben tisztító és egyéb kényelmi szolgáltatások kapnak majd helyet.

A ma megnyitott Reál-üzlet mintegy 20 ezer árucikkből – friss és tartós élelmiszerekből, italárukból, hazai beszállítóktól származó baromfi- és tőkehúsáruból, hobbi- és háztartási termékekből – álló kínálatán kívül saját melegkonyhás bisztróval is várja a város és a környező települések lakóit. A friss pékáruról a helyben kialakított pékség gondoskodik, illetve grillezett készételek is kaphatók. A friss zöldség- és gyümölcsválasztékot kínáló üzletben egy salátabár is helyet kapott.

A Reál-üzletláncot 15 éve alapították meg magyar tulajdonosai, köztük a debreceni székhelyű Alaszka Kft. Az elmúlt években a vállalkozáscsoport országosan sikeresen működtet több mint 2000 élelmiszerüzletet Reál Élelmiszer és ReálPONT néven, melyekben naponta több mint 1 millió vásárló fordul meg. Az üzletek saját, illetve több száz magyar család franchise rendszerbe vonásával működnek, és több mint 10 ezer munkavállalónak biztosítanak munkát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!