szerző:
MTI/hvg.hu

2017-ben kezdődhet meg a Keleti pályaudvart Újpalotával összekötő új, gyorsvillamosvonal kivitelezése.

Az előkészítési feladatok befejezése után, 2017-ben kezdődhet meg a Keleti pályaudvart Újpalotával összekötő új, gyorsvillamosvonal kivitelezése – így válaszolt a parlament honlapján Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára Tóth Csaba, az MSZP zuglói országgyűlési képviselőjének írásbeli kérdésére.

(A villamosépítési tervekről januárban tartottak lakossági fórumot Újpalotán, az ellenséges fogadtatásról itt olvashatja el a beszámolónkat.)

A fővárosi önkormányzat a 2014-2020-as finanszírozási időszakban 25 milliárd forint összegű támogatásra nyújthat be pályázatot az újpalotai villamosvonal megépítésének finanszírozásához – közölte Fónagy. A projekt támogatási kérelme azonban még nem érkezett be az NFM-hez.

A fővárosi önkormányzat tájékoztatása szerint a villamosvonal megvalósíthatósági tanulmánya elkészült, a kiválasztott nyomvonallal kapcsolatos engedélyezési tervezésre a Budapest Közlekedési Központ Zrt. 2015-ben szerződést kötött, az engedélyezést követően a XV. kerületben az érintett ingatlanok telekrendezése szükséges.

Fónagy János írása szerint az új villamosvonal a tervek szerint a Keleti pályaudvar–Thököly út–Bosnyák tér–Csömöri út–Drégelyvár utca–Nyírpalota utca útvonalon át Újpalotán a Szilas parkig halad majd Mexikói úti kiágazással.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!