szerző:
hvg.hu

Viszonylag szokatlan megoldást választott a miniszterelnökkel kapcsolatos véleménye kifejezéséhez egy Németországban élő magyar származású cégvezető: a Népszavában közzétett hirdetésben üzent Orbán Viktornak.

Az europakraft GmbH ügyvezetője szerint „hamis információterjesztés, szándékos félrevezetés és népmanipuláció” az a kormányzati kampányszlogen, hogy Magyarországon jobban teljesít, illetve a magyar reformok működnek.

„Ez bűncselekmény!” – olvasható a nagyjából negyedoldalas hirdetésben. Körmendi Stefan szerint „sok mindent meg lehet egy embernek bocsátani, de azt nem, hogy a saját népét haszonszerzés, hatalommegőrzés céljából manipulálja, folyamatosan hamis információval tömje és szándékosan félrevezesse”.

„Viktor, öndicséretből soha nem lesz népelégedettség” – tette hozzá.

©

A hirdetés végén nagy betűkkel szerepel az, hogy Magyarország, valamint ott van még a cég és az ügyvezető neve, Facebook-oldaluk elérhetősége.

Utóbbin több posztban is bírálják a magyar kormányt, valamint németországi munkát ajánlanak magyar nyelvű felhívásokban. Az egyik ilyen bejegyzésben részletesen megindokolják, hogy szerintük miért jobb Németországban dolgozni, illetve miben jobbak az ottani életkörülmények a magyarországiakhoz képest.

A hvg.hu szerda reggel kereste Körmendi Stefant, de nem volt elérhető.