szerző:
Torontáli Zoltán

Sanszos, hogy nem fogja kitalálni, mibe lett volna érdemes a pénzét fektetnie 2015-ben.

Utólag mindig könnyű okosnak lenni, ez most is így van. Miközben a bankban tartott pénzére a betéti kamat lekötés nélkül szinte a nullához konvergál, és még lekötve is csak legfeljebb évi 2-3 százalékos hozamot tud elérni, az alábbi kép egy ennél 15-20-szor jobb befektetést mutat:

©

Igen, ez egy budai panelház. Nem pesti, és nem vidéki, hanem budai, és kifejezetten nem tégla, hanem betonpanel.

Az Otthon Centrum adatai szerint az ilyen lakásoknak átlagosan 41 százalékkal ment fel az áruk tavaly, ráadásul pont ez az az ingatlantípus, amelyet manapság a leggyorsabban el is tud adni, ha éppen hozzá szeretne jutni a pénzéhez. Az átlagos értékesítés idő mindössze 35 nap, és a vevők itt tudnak a legkevésbé alkudni. (Ha családi házat árul, akkor hat hónap az átlagos értékesítési idő, és fel kell készülnie arra, hogy engednie kell az árból.)

Idén azonban a csok és a lakásáfa intézkedések alaposan átrajzolhatják a térképet, a kormányzati intézkedéscunami következtében rendkívül nehéz megjósolni, hogy 2016-ban hol lehet a vagyont gyarapítani.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!