szerző:
hvg.hu

Bepöccent a párizsi étterem tulaja.

Alexandre Callet, egy párizsi étterem tulajdonosa kitett egy táblát a vendéglője elé „kutyák bejöhetnek, bankárok nem (hacsak nem fizetnek 70 ezer euró belépési díjat)” felirattal. A vendéglős azért tiltotta ki a bankárokat, mert nemrég 70 ezer euró hitelt szeretett volna felvenni a második étterme megnyitásához, de a bankok elhajtották.

A The Local című újságnak ezt mondta: „Hiszek a kölcsönösségben. Válaszolnom kellett. Ha megütsz, én is megütlek. Ha rájövök, hogy egy bankár akar bejönni az étterembe, nem engedem be. Úgy bántak velem, mint egy kutyával, ezért megtagadtam tőlük a belépést.”

Az étterem (Les Écuries de Richelieu) szerepel a Michelin kalauzban is, éves bevétele 300 ezer euró körül van. „Sosem voltak pénzügyi nehézségeim, mégis ebbe a helyzetbe kerültem, a bankárok nem végzik a dolgukat. Ez nem egy kebabosboltocska” – mondta sértődötten Callet.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!