szerző:
hvg.hu

Az önkormányzati tulajdonú Makó és Térsége Víziközmű Kft. közel egymilliárd forinot fizethetett ki indokulatlanul 2006 és 2014 között.

Egy könyvvizsgálói jelentés alapján az önkormányzati vízműszolgáltatónál folytat nyomozást a Csongrád megyei rendőrség, a gyanú szerint a vezetők túlzott jutalmakat kaphattak, valamint olyan feladatokkal bízhatták meg a rokonságukhoz kötődő cégeket, amelyet maga a közmű is elvégezhetett volna – írja a Magyar Idők. A vízmű feletti felügyeletet a 2006-2014 között Buzás Péter MSZP-s polgármester által vezetett önkormányzat gyakorolta.

A város 2014 óta regnáló fideszes polgármestere, Farkas Éva Erzsébet elmondta a lapnak, hogy független könyvvizsgáló világítja át az összes önkormányzati céget.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!