szerző:
hvg.hu

Elfogadta a Liga Tanács Gaskó István lemondását, pár milliós "végkielégítéssel" távozik, így okafogyottá vált a tagszervezetek javaslata az elnök visszahívásáról.

Közel húsz évig volt Gaskó István a Liga Szakszervezetek elnöke, távozásának hátterében bizalomvesztés állhat, ám Gaskó maga előzte meg leváltását, ezért benyújtotta lemondását. A szakszervezeti tanács csütörtökön elfogadta Gaskó lemondását – írja a Magyar Hírlap –, ezt követően Gaskó a Liga alapítványánál kaphat szerepet.

©

Az elnök a napilap szerint 4,4 milliós "végkielégítéssel" távozhat, helyére legkésőbb hat hónapon belül próbál új elnököt találni a tisztújító konföderáció. Ideiglenesen az elnöki feladatokat a társelnökök megosztva látják el.

Gaskó István szakszervezeti vezér sokáig Orbán Viktorral jó kapcsolatot ápolt, a MÁV-Cargo eladásából származó pénz egy részét vasutasok béremelésére költötték, ebben állapodott meg egymással Gaskó és Orbán.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!