szerző:
hvg.hu

A Szemerey Tamás érdekeltségébe tartozó Növekedési Hitel Bank jelentkezett egyedül a Buda-Cash dobra vert portfóliójáért. A hír még nem hivatalos, az azonban bizonyos, hogy a vevőnek komoly rizikót kell vállalnia a pakettért.

A terjeszkedni vágyó Növekedési Hitel Bankhoz (NHB) kerülhetnek a Buda-Cash ügyfelei, mert a tegnap lejárt határidőre más nem jelentkezett – tudta meg a Világgazdaság. Az értesülést ugyan a hitelintézet nem erősítette meg a napilapnak, de mivel az NHB a tavly decemberi tőzsdetagság szerzése óta egyetlen tranzakciót sem ütött nyélbe, megfigyelők szerint logikus feltételezés, hogy a Buda-Cash ügyfélállományának megszerzésére vár.

Mint korábban a hvg.hu megírta, a Matolcsy György jegybankelnök unokatestvére, Szemerey Tamás érdekeltségeében álló NHB sok kicsi sokra megy alapon átveszi a korábban a felszámolás alatt álló Buda-Cash Brókerház által forgalmazott Access nevű befektetési alapokat is.

©

A Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSFN) a Buda-Cashnél megtalált több mint 750 fajta értékpapírt, köztük 3,1 milliárd forintnyi állampapírt, 38 tőzsdei cég 2,4 milliárd forint piaci értékű részvényét, valamint 2,2 milliárd forintnak megfelelő – tíz pénznemben meglévő – készpénzt vert dobra január közepén. Azóta a mintegy 17 millió forintot érő BÉT-pakettet a PSFN már értékesítette – a Quaestor és a Hungária 231 millió, illetve 117 milliós tőzsderészvényére pedig február 26-ig lehet pályázni.

A Világgazdaság szernt jelenleg az a legnagyobb rizikó, hogy nem tudni, milyen kötelezettségek terhelik a Buda-Cash-ügyfélállomány vásárlóját – vagyis hogy milyen mértékben kell a jövőben helytállnia a várható peres ügyek miatt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!