szerző:
MTI / hvg.hu

A terrorveszélyre hivatkozva írna elő kamarai tagságot és auditálást a vagyonőröknek a vagyonőrkamara.

Visszaállíttatná a kötelező kamarai tagságot a cégek és magánszemélyek részére a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara – írta a Népszabadság pénteken Valenta László társadalmi elnökre hivatkozva.

A pénteki Népszabadság cikke szerint a szervezet kezdeményezte a 2005 óta hatályos vagyonvédelmi törvény módosítását, s külön szabályozást a magánnyomozásra. A kamara azt szeretné, ha hosszabb távon nem működhetne olyan vagyonvédelmi cég, amelynek nincs elfogadott szakmai auditja. 

Ezeket a változtatásokat elsősorban a migráció és a terrorfenyegetettség indokolja szerintük, mert például másképp kiképzett, más felszereltségű és öltözékű vagyonőrökre van szükség egy bank őrzésére, mint egy diákrendezvény vagy sportesemény biztosítására.

A lap kitér arra is, hogy egyre nehezebb jól képzett vagyonőrt találni: öt év alatt mintegy ötvenezren tűntek el a szakmából. Egy részük kiöregedett, a többség azonban feketén vagy bújtatott státuszban dolgozik – teszik hozzá.

©

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!