szerző:
hvg.hu

Most vasárnap is lehet vásárolni, nem túl sok helyen, ez a hétvége, úgy fest, nem kapott különösebb figyelmet a nahy szuper- és hipermarketek tervezési folyamatában. A minden vasárnap nyitva boltokba most is lehet menni.

A Spar ezen a hétvégén 10 tuti bolttal üzemel. A független kisebb boltok és a magyar láncok (Reál, Coop, CBA) vasárnap is nyitva lévő üzletei mellett a legstabilabb szereplők a benzinkutas boltok - írja a Mindenár.hu lakossági kereskedelmi portál. Ezekben mindennapos termékeket lehet vásárolni éjjel-nappal, és országszerte már több tucat található belőlük.

A Lukoil és az OMV benzinkutak Spar-shopjaiban is kínálják a napi cikkeket. Budapest XI. ker., Bartók Béla út 105. A Mol Fresh Cornerek boltjai nyolc kúton vannak nyitva, a Tesco-Expresszek pedig két Shell töltőállomáson. Martonvásáron pedig nyitva lesz az egyetlen benzinkutas Coop-üzlet, az Agip kútjánál.

Az olvasók egyre több olyan független kisboltra hívták fel a figyelmet, amik vasárnaponként is nyitva tartanak. Ezeket a Mindenár.hu-n található interaktív térképen lehet pontosan nyomon követni.

A Manna és Roni bolthálózatok a fővárosban forgalmas helyeken lévő boltjait tartja nyitva. A stabilan nyitva tartó CBA-k és Reálok mellett a Coop-hálózatában is sok olyan bolt van, amelyekben lehet vásárolni vasárnaponként, de azt, hogy melyek ezek a házlózat nem teszi közzé. A cég azt javasolja a vásárlóknak, hogy érdeklődjenek például telefonon, hogy nyitva van-e az adott üzlet. Ahogy minden vasárnap, most is nyitva lesz a több boltnak is helyet adó budapesti Ázsia Center.

A többi boltlánc (például Aldi, Auchan, Lidl, Penny) egységeiről nem találtunk olyan információt, amelyek szerint bármelyikük is kivételezne valamelyik boltjával február 21-én vasárnap.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!