szerző:
hvg.hu

Etiópia után Kenyában is magyar részvétellel épülhet villamos.

Magyarország is beszáll a nairobi-i villamos építésében, írja a 444, a kenyai médiára hivatkozva. A beruházást Kenya és Magyarország közösen finanszírozza, ami várhatóan júniusban indul és Nairobi elővárosait fogja összekötni a városközponttal. A terv szerint 300 ezer embert fog szállítani naponta, a projekt költsége 150 millió dollár lesz.

Uhuru Kenyatta elnök azt követően adott ki erről sajtóközleményt, hogy konzultált Máthé László Eduárd kenyai magyar nagykövettel.

z etióp elnök, Mulatu Teshome a magyar tervezésű villamosban
©

Korábban a hvg.hu is írt arról, hogy  Kenyában is megnőtt az érdeklődés a magyar fejlesztásű villamosok iránt, miután Etiópiát is mi látjuk el villamossal. Azt a projektet (amit az Eximbank finanszíroz majd) a Dunai Repülőgépgyár Zrt. (DR) nyerte meg és az etióp főváros tömegközlekedésének fejlesztésében részt vett a cég. Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) szerint a magyar cég adta a gyártás irányításához és betanításához szükséges szakembereket is Addisz-Abebában.


Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!