szerző:
MTI

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) nyertes pályázatának köszönhetően a kelet- és közép-európai régióban elsőként Budapest ad helyszínt 2018-ban az Értékpapír Felügyeletek Nemzetközi Szervezete (IOSCO) éves konferenciájának.

Az IOSCO által szervezett éves konferencián a világ számos meghatározó tőkepiaci szakértője és felügyeleti vezetője részt vesz – közölte az MNB.

Tavaly Londonban, idén Dél-Amerikában (Peru), jövőre pedig a Karibi-térségben (Jamaika) rendezik a konferenciát. Korábban Európában Párizs, London, Velence, Stockholm és Luxemburg adhatott otthont az eseménynek.

Az IOSCO a világ értékpapír-felügyeleteit tömörítő nemzetközi szakmai szervezet, amelynek jelenleg a világ 110 országából több mint 200 tagja van, és így a globális tőkepiaci standardalkotás kiemelkedő szereplője – tette hozzá a jegybank.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!