szerző:
hvg.hu

Jár a családjának a csok? És a lakásfenntartási támogatás?

Ha nem igazodik el az állami támogatások dzsungelében, ha nem tudja kapásból megtippelni, hogy a jövedelme alapján mire lehet jogosult, nem biztos, hogy önben van a hiba. Nagyon nehéz zöld ágra vergődni a bürokratikus rendszerben, sokszor nem világos, hogy a kormányzati intézkedések éppen a szegényebb rétegeket célozzák, vagy a jobb módúakat hozzák helyzetbe – mint például legutóbb a csok esetében is.

A Habitat for Humanity készített egy online játékot, amelyben mindenki megadhatja az élethelyzetének megfelelő adatokat, és gyorsan megtudhatja, hogy öt különböző állami támogatás közül mire lehet jogosult.

A végeredményből pedig mindenki levonhatja a saját végkövetkeztetését arra, hogy a kormány szociálpolitikája mennyire érzékeny (vagy érzéketlen).

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!