szerző:
MTI

Elérhető közelségbe került az uniós módszertan (ESA) szerinti nullás költségvetés – mondta Banai Péter Benő, az NGM államtitkára hétfőn elemzői háttérbeszélgetésen.

A 2017-es költségvetés összeállítása kezdeti szakaszban van, így több lehetséges szcenáriót mérlegelnek – mondta az államtitkár. Szerinte a nullás költségvetés teljesítéséhez erőteljes gazdasági növekedés és további "gazdaságfehérítő intézkedések" kellenek.

Banai Péter Benő közölte, figyelmen kívül hagyva a lehetséges plusz kiadásokat és bevételeket, a nullás költségvetéshez mintegy 700 milliárd forintos hiányt kell eltüntetni, ami a 35 ezermilliárd forintos GDP 2 százaléka.

Nem csak azt figyelik, milyen módon érhető el a hiány nélküli költségvetés, de azt is, hogy ennek milyen reálgazdasági, foglalkoztatási hatásai lehetnek – tette hozzá.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!