szerző:
MTI

Áder János köztársasági elnök hétfőn meglátogatta az OTP Fáy András Alapítvány Oktatási Központját, ahol fontosnak nevezte a mindennapi élethez szükséges pénzügyi-gazdasági ismeretek oktatását.

A képzések révén a fiatalokat és felnőtteket is meg lehet tanítani arra, "hogyan kerüljék el az élet nagy útvesztőit" – közölte Áder János az alapítvány oktatási központjában. Felidézte, hová vezetett a múltban, amikor százezrek hagyták figyelmen kívül a régi népi bölcsességet, hogy mindenki addig nyújtózkodjon, amíg a takarója ér.

Az államfő hozzátette, arra is meg kell tanítani az embereket, hogy kerüljék el a piramisjáték-szervezőket, akiknek bebolondított ügyfelei szaladnak a pénzük után.

A program működtetésében részt vevőket a köztársasági elnök arra kérte, hogy változatlan energiával, lelkesedéssel folytassák a két évtizede megkezdett munkát, "mert ennek a kisugárzása, jótékony hatása a magyar társadalomra, a magyar társadalom gazdaságtudatos gondolkodására felbecsülhetetlen".

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke az eseményen azt mondta, magas szakmai színvonalat és kiterjedt társadalmi jelenlétet mondhat magáénak a jegybankkal is együttműködő alapítvány. Fontosnak nevezte, hogy bármilyen kis összeget is, de tegyünk félre, hiszen a kis összegű, de folyamatos megtakarítás is csodákra képes évtizedek alatt.

Csányi Sándor, az OTP Nyrt. elnök-vezérigazgatója közölte, a mai diákok csak keveset tanulnak a pénzügyekről, így aztán nem kapják meg a csapdák elkerüléséhez szükséges segítséget. Célnak nevezte, hogy Magyarországon egyetlen diák se fejezze be úgy a középiskolát, hogy nem kapja meg a mindennapi életvitelhez szükséges pénzügyi-bankszakmai alapismereteket.

Kiemelte, hogy a Magyarországon évi 20 ezer gyermeket oktató alapítvány Romániában és Szlovákiában is elindította ezt a programját. Azt mondta, a társadalom mellett a pénzintézetnek is hasznos, "ha egy leendő ügyfél jól felkészülten érkezik hozzánk".

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!