szerző:
MTI

Esetleges fúzióról kezdett részletes megbeszéléseket a londoni és a frankfurti börze - közölte kedden a két értéktőzsde.

A London Stock Exchange (LSE) és a Deutsche Börse (DB) közleménye szerint a részvénycsere formájában megvalósuló egyesülés után a két tőzsde egy holdingtársaság keretében működne. A csoportban a DB részvényeseinek 54,4 százalékos, a LSE részvényeseinek pedig 45,6 százalékos részesedése lenne. A csoport igazgatóságába a két tőzsde egyenlő számban jelölne tagokat. Mindkét piac megtartaná jelenlegi márkanevét, és nem változna a szabályozási környezet sem. 

A bejelentésre az LSE részvényei 18,7 százalékkal, a DB papírjai pedig 8,6 százalékkal szöktek fel.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!