szerző:
MTI

Több száz nagyvállalat vezetői támogatták Nagy-Britannia EU-tagságának fenntartását egy kedden megjelent közös nyílt levélben.

A felhívás, amely eddig a legnagyobb ilyen jellegű kezdeményezés a brit üzleti szektor részéről, a The Times című tekintélyes konzervatív brit napilap keddi kiadásában jelent meg, és kétszáznál több brit, illetve Nagy-Britanniában tevékenykedő nagyvállalat vezetője írta alá.

A Londoni Értéktőzsde irányadó FTSE-100-as indexét alkotó száz legnagyobb tőkeértékű vállalat közül 36 cégnek a vezérigazgatója csatlakozott az aláírókhoz.

A levél szerzői között van Vittorio Colao, a legnagyobb brit mobiltelefon-szolgáltató, a Vodafone vezérigazgatója, Michael O'Leary, a Ryanair légitársaság vezetője, valamint a legnagyobb brit távközlési csoport, a BT, és a két legnagyobb londoni repülőtér, a Heathrow és a Gatwick vezérigazgatója.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!