szerző:
hvg.hu

Újabb városba, Szekszárdra utazott Orbán Viktor a Modern Városok program keretében, ahol 33-34 milliárd forint értékű fejlesztésekről írt alá megállapodást Ács Rezső polgármesterrel.

Szekszárd különleges hely Magyarországon, a város a magas kultúrához is hozzájárul, nem félreeső hely, nem az Isten háta mögött van – közölte Orbán Viktor. A kormányfő szerint az állam 5,9 milliárdos adósságot vett át Szekszárdtól, az adósságátvállalás pedig nem más, mint a magyar oktatás és egészségügy szanálásának része.

A várossal egy 33-34 milliárd forintos megállapodást írtak alá a Modern Városok program keretében – közölte Orbán Viktor. Hozzátette, többek között egy 100 hektáros ipari park létrehozásáról, távhőfejlesztésről, egy négycsillagos szálloda megépítéséről, Duna-parti kikötő létrehozásáról és a borvidék úthálózatának fejlesztéséről állapodtak meg a település vezetésével.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!