szerző:
hvg.hu

Kalapács alá került Szeremley Huba borász-üzletember badacsonyi háza és két szőlője is – közölte a Blikk, amelynek a volt milliárdos azt mondta, részben a devizahitele miatt kell megválnia a birtoktól.

©

Végrehajtást kért a Raiffeisen Bank egy 25 milliós tartozás miatt Szeremley Huba ingatlanjaira – jelentette a Blikk. A lap szerint a volt milliárdos badacsonytördemici házát árverezik el, ahol a családjával lakik, de dobra verik két szomszédős szőlőjét is.

A borász 174 négyzetméteres házának a kikiáltási ára 31,6 millió forint, a háza melletti két szőlőt pedig egymillió, illetve másfél millió forintért lehet megszerezni. A kiírás szerint a 90 éves, 174 négyzetméter alapterületű épület jó állapotú, négy szoba található benne. Bár már több mint tíz napja lehet licitálni a végrehajtói kamara honlapján a birtokra, eddig egyetlen ajánlat sem érkezett az ingatlanokra, igaz, csak április elején zárják a licitet.

Szeremley Huba vagyonát három-négy éve még 19 milliárd forintra becsülték, hosszú időn keresztül a leggazdagabb 30 magyar üzletember közé tartozott – idézte fel a beszámoló, amely szerint a borász viszont mostanra teljesen tönkrement, a jelzálog mellett adóhátraléka is van, illetve magánszemélyek is több millió forintot követelnek tőle.

Az üzletember a lapnak azt mondta, svájcifrank-alapú hitele volt és megugrottak a törlesztők, de egyéb ügyei sem sikerültek. Hozzátette, a birtokára voltak már érdeklődők, akik el is mentek megnézni az ingatlant. Szeremley Huba viszont nem árulta el, hogy mi miatt vesztette el a vagyonát, a Blikk szerint állítólag sokat bukott a Quaestor brókercég bedőlésekor tavaly márciusban.

Szeremley Huba tavaly szeptemberben került igazán nagy bajba, amikor csalással gyanúsította meg a rendőrség – idézte fel a lap. A nyomozók szerint egy társával több tízmillió forintot csalt ki a Quaestor-botrány áldozataitól azt ígérve nekik, hogy segítenek visszaszerezni a pénzüket – ő maga egyébként azt állítja, csalók éltek vissza a nevével. Szeremleyt három napra őrizetbe is vették, később lakhelyelhagyási tilalmat írtak elő neki.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!