szerző:
hvg.hu

Döntött a bíróság, elutasította az észt Skinest Rail panaszát a 3-as metró felújítására kiírt közbeszerzés ügyében - közölte a Közbeszerzési Hatóság.

A bíróság igazat adott a Közbeszerzési Döntőbizottságnak a 3-as metrókocsik felújítása ügyében - tudatta szerdán a Közbeszerzési Hatóság.

A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság kedden hirdetett ítéletet a metrókocsik ügyében, elutasítva az észt Skinest Rail AS (SR AS) keresetét. A vállalat arra kérte a bíróságot, hogy vizsgálja felül a Közbeszerzési Döntőbizottság határozatát, amelyben elutasította az észtek jogorvoslati kérelmét.

A BKV 2014 novemberében tárgyalásos közbeszerzési eljárást indított, "Budapest M3 metróvonal járműparkjának korszerűsítésével egybekötött felújításáfra és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatások és eszközök szállítására".

©

A közbeszerzést az orosz Metrowagonmash Nyrt. nyerte meg. Az eljárást lezáró döntés ellen az észt cég jogorvoslati kérelmet nyújtott be a döntőbizottsághoz. A BKV a megindult eljárás után nyújtotta be a döntőbizottsághoz a szerződés megkötésének engedélyezése iránti kérelmét, amelyet a Döntőbizottság kedvezően bírált el.

Ez után a döntőbizottság az SR AS jogorvoslati kérelmének minden egyes tartalmi elemét teljes körűen megvizsgálta és arra a megállapításra jutott, hogy a BKV az egész közbeszerzési eljárásban jogszerűen járt el. Ennek a döntésnek a felülvizsgálatát kérte az észt cég, de ezt a bíróság kedden elutasította, és egyben igazat adott a döntőbizottságnak.

Az ítélet szerint a döntőbizottság határozata minden tekintetben törvényes, jogilag és műszaki szempontok szerint is megalapozott volt.