szerző:
HVG
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem a szociális juttatások megkurtítása a legtöbb, amit az angliai magyar munkavállalók veszthetnek a brit uniós egyezséggel. A példa ugyanis ragadós – a HVG e heti száma több cikkben is foglalkozik az üggyel, és lehetséges következményeivel.

A brit belpolitikai indíttatású lényegtelen akció vagy az uniós bomlásának jele? – ezt találgatta Európa a múlt heti egyezség kapcsán. A társországokból érkezett munkavállalók szociális juttatásainak – például a családi pótléknak – a részleges csökkentése nem jelent nagy megtakarítást Nagy-Britanniának, viszont lavinát indíthat el, ami az unió egységének gyengüléséhez vezethet. Ausztria és Németország máris hasonló szigorításokat fontolgat.

Az összeállítás a csütörtökön megjelenő HVG-ben olvasható

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!