szerző:
hvg.hu

Demján Sándor cégcsoportja közleményt adott ki a kémkedéssel vádolt magyarok ügyében, ebben azt írják, M. Norbert őket is átverte, és ezért két éve már büntetőfeljelentést is tettek ellene.

Mint arról szerdán beszámoltunk, előzetes letartóztatásba került két magyar férfi, akiket azzal gyanúsítanak, hogy az Egyesült Államoknak és az IMF-nek kémkedtek. A Válasz.hu azt írta, a két üzletember egyike, B. Béla Szabolcs az első Orbán-kormány idején a Miniszterelnöki Hivatalban, az utóbbi időben pedig a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban dolgozott, másikuk, M. Norbert pedig Demján Sándor üzlettársa volt.

A Demján Csoport az üggyel kapcsolatban csütörtökön közölte, a vállaltcsoporthoz tartozó Euroinvest Zrt. 2006-ban hozott létre közös vállalatot az IBM magyarországi disztribútorával, a Polygon Kft.-vel, amelynek M. Norbert volt a stratégiai igazgatója. 

Az új cég M. Norbert vezérigazgatósága alatt a DAIS Információtechnológiai Zrt. nevet kapta, a vállalat célja pedig olyan szoftverek fejlesztése volt, amelyek segítettek volna a bevásárlóközpontok pénztárrendszereinek korszerűsítésében.

A DAIS Zrt. operatív managementje és M. Norbert vezérigazgató azonban elérhetetlenné vált, ezért 2013-ban az Euroinvest részéről delegált vezetők lemondtak tisztségeikről. A DAIS 2014-ben felszámolás alá került, azóta felszámolóbiztos irányítja, az Euroinvest pedig 2014. január 18-án büntetőfeljelentést is tett M. Norbert ellen.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!