szerző:
hvg.hu

Megint nem fizetnek időre, különösen az egészségügyben súlyos a helyzet.

Az államháztartás központi alrendszerébe tartozó költségvetési szervek lejárt adóssága 62,8 milliárd forintra nőtt – írja a napi.hu. Decemberben ugyan 58,6 milliárd forintra esett az összesített adósság, miután az állam több lépcsőben konszolidálta a közintézményeket, januártól azonban megint elkezdtek nem fizetni az állami szereplők.

„Az állam tartósan arra rendezkedett be, hogy nem fizet határidőre a beszállítóknak” – értékeli a számokat a lap.

A legnagyobb adósok listáján – kis kivételtől eltekintve – kórházak, illetve klinikát is fenntartó egyetemek vannak. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) lejárt adóssága januárban 11 milliárd forintra nőtt, vagyis egy hónap alatt 931 millió forint volt a növekedés az iskolafenntartónál.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!