szerző:
hvg.hu

Bécs kínálja a világon a legjobb életminőséget a lakóinak, Budapest Kelet-Európában sem a legjobb hely.

A világ egyik legnagyobb HR tanácsadó cége, a Mercer minden évben elkészíti a világ legjobb városainak listáját. A felmérés lényege az, hogy segítséget adjon a nagy nemzetközi cégeknek, amikor a külföldre küldött munkatársaik kompenzációs csomagját összeállítják. Ennek megfelelően a Mercer lista az életminőséget rangsorolja, olyan mutatók alapján, amelyek a politikai, a gazdasági, a kulturális környezetet, ez egészségügyi ellátást, a közszolgáltatásokat és a lakhatást jellemzik.

Idén az alábbi városok végeztek az élen:

1. Bécs

2. Zürich

3. Auckland

4. München

5. Vancouver

6. Düsseldorf

7. Frankfurt

8. Genf

9. Koppenhága

10. Sydney

A legjobb kelet-európai városok csak a mezőny első harmadának végére tudták beküzdeni magukat, de vannak olyanok is, amelyek a 230 város között nagyon rossz helyekre szorultak:

69. Prága

76. Ljubljana

77. Budapest

79. Vilnius

79. Varsó

82. Pozsony

89. Tallinn

90. Riga

98. Zágráb

99. Wroclaw

109. Bukarest

115. Szófia

141. Belgrád

158. Szarajevó

159. Szkopje

167. Moszkva

174. Szentpétervár

176. Kijev

179. Tirana

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!